A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обтівський ліцей Кролевецької міської ради

Тиждень психології -2022. День четвертий

Дата: 21.04.2022 15:31
Кількість переглядів: 49

 21 квітня, ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ Тижня психології. Сьогодні нарешті зранку було сонечко. Воно надихнуло на бесіди про емоції, адже одразу так радісно стало на душі. Пізніше небо затягнули хмари, почав накрапати дощик і ще раз нагадав, що небо, як і люди, може стомлюватися та плакати...

Чи ж усі емоції корисні? Як вони можуть нам допомогти? Як віднайти ресурс для виходу з негативу і який зв'язок реакцій на світ і темпераменту? Про це та багато іншого ми говорили з 7-класниками, пробували попрацювати з незакінченими реченнями та звісно ж помалювати!

А на закріплення пропрацювали все неприємне, що десь засіло всередині вправою "Емоційний м'яч".

На психологічних хвилинках діти отримали інформацію про те, як гай-гай відігнати страшні сни та дізналися цікавинки про кольори і їх зцілюючу силу.

Від такої кількості корисного старшокласники теж не втримались і озброїлися олівцями. Діти з випускних класів пробували відобразити емоції суму, страху, радості та злості у вигляді 4 чашок (горняток). Результати були неочікуваними і доволі цікавими.. А як намалювали б ви? Спробуйте! Це допоможе дізнатися про себе і свій внутрішній світ щось нове!

До речі, якщо ви батьки і досі не дивилися з дітьми мультик "Думками навиворіт" - рекомендую! І час проведете разом, і обіймами поділитеся, і отримаєте масу задоволення та розповідь як-то кажуть "на пальцях" про роботу нашої складної емоційної системи.

А нам, психологам, про роботу мозку сьогодні розказувала О.Міненко на всеукраїнському вебінарі "Тіло та емоції як інструменти допомоги в роботі фахівців психологічної служби у системі освіти України"

Ну і мої любі педагоги. Вони мали можливість побавити своє внутрішнє дитя, дізнавшись приховану від світу інформацію про власні нерозкриті здібності та можливості. А всі бажаючі можуть прослідкувати за рівнем стресу за допомогою швидкого тесту на сторінці психологічної служби нашого ліцею.

День видався напруженим. Довго обирала традиційне фото з деревом. Відгукнулося ось це, з погорілівською вербою. Воно озивалося до мене словами Лесі Українки: "Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!" А про що дерево розказало вам? Маю надію, що від фото тільки позитивні емоції. Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора