A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обтівський ліцей Кролевецької міської ради

День захисника і захисниці України 2023

Дата: 02.10.2023 13:18
Кількість переглядів: 15

 

Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня. Це передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям. День захисників і захисниць — ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка — не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги котрі служать у Силах оборони. Народна мудрість стверджує, що матінка-земля в силі нагодувати людину хлібом, напоїти водою з джерела, але самостійно земля себе не захистить.

З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України! Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

 

На виконання листа відділу освіти Кролевецької міської ради № 01-33/1510 від 19.09.2023 року “Про проведення уроку мужності «Герої рідного краю” до Дня захисників і захисниць України, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, використавши доступні форми комунікацій, дотримуючись вимог законодавства та обмежень воєнного часу, в Обтівському ліцеї пройши відповідні заходи:

 

- ранкова зустріч-привітання «З Днем Захисників та Захисниць України, з Днем українського козацтва!»

6 клас, педдагог-організатор

- уроки –звитяги для учнів «Вони є патріотами України».

класні керівники, 1-11 класи

- пізнавально-ігрова година «Ми роду козацького діти ,землі української цвіт»

класоводи, 1-4 класи

- урок патріотизму «Сила нескорених»

класні керівники, 5-11 класи

- створення сенкану “Козаки”

9 клас, Шеремет О.І.

- написання листа захиснику України

9 клас, Шеремет О.І.

-спортивні змагання «Естафета мужності», присвячені Дню захисника і захисниць України

Давиденко О.М., 9, 11 класи

Всі заходи були спрямовані на обговорення питань про Героїв рідного краю, які зараз боронять неньку Україну. Погодьтеся, коли йдеться про честь та гідність твоєї країни, ворог посягає на територіальну цілісність, коли раптом виникає гурт зрадників країни, ми не можемо вести дискусії, кому йти воювати. Це – обов’язок кожного. Не залежить це, де ти живеш, де служив, ким працюєш. Тому всі ми повинні бути вдячні тим, хто відстоює право України бути гордою державою, хто захищає вас із нами. Жах лише в тому, що гинуть наші співвітчизники.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора