A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обтівський ліцей Кролевецької міської ради

Наркотичні речовини та їх вплив організм людини

Дата: 10.06.2019 13:12
Кількість переглядів: 68

Наркотичні речовини існують стільки ж часу, що і людство, яке їх споживає. Кожна наступна відкрита наркотична речовина використовувалась жерцями для переживання містичного досвіду, лікарями для зменшення больового синдрому, вченими для посилення витривалості та нівелювання страху в солдат,  торговцями для нечесних швидких заробітків, ворогами для послаблення країн-сусідів, людьми для отримання задоволення.

Наркотик — це підступний ворог, оскільки небезпеки, пов’язані з його вживанням , приходять до людини через 6-9 місяців після першої спроби. При першому вживанням наркотичної речовини людини відчуває легкий дискомфорт, при другому—третьому — відчуття задоволеності,  щастя.

Проте надалі людина не може відчути радість, звичні речі та зустріч з близькими не приносить задоволення та щастя як було до цього. Єдиним джерелом радості стає лише наркотик. У цей час в організмі людини відбуваються незворотні зміни: руйнуються нервові клітини, порушується обмін речовин, знижуються розумові можливості людини, посилюється втома та роздратування. Тепер для відчуття задоволення дозу необхідно щоразу збільшувати.

Надалі наркотик забирає усе більше часу і грошей, друзі та родичі відвертаються від людини. На цьому етапі переходять на інші дешевші та небезпечніші наркотики. На останньому етапі наркотичної залежності людина "вживає” для послаблення болю, зменшення абсинентного синдрому. Ні про що інше думати вона вже не може. Людина гниє заживо. Смерть наступає через передозування, відмову нирок, печінки, легень, зупинку серця.

Споживання наркотиків знижує захисті сили організму та  "відкриває” ворота для інших небезпечних хвороб, таких як ВІЛ/СНІД, гепатит, сифіліс та ін.

Це тільки здається, що вживання наркотиків – особиста справа кожного: важко собі уявити, скільки клопоту людина, яка вживає наркотики, спричинює батькам, родичам і друзям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора