A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обтівський ліцей Кролевецької міської ради

30.04.2020 Четвер

Дата: 27.04.2020 12:09
Кількість переглядів: 208

Тема: Роль науки і освіти в суспільстві. Охорона здоров’я.

Освіта.

Освіта є процесом набуття знань. У постіндустріальному суспільстві її значення стрімко зростає. В умовах ринкової економіки під час надання освітніх послуг об’єктом купівлі­продажу є не сама освіта, а освітня послуга, що включає в себе комплекс матеріальних та нематеріальних ресурсів, необхідних для процесу навчання.

Продавцем на ринку освітніх послуг є різні заклади освіти: університети, училища, коледжі та інші.

Покупцями (споживачами послуг) є абітурієнти, батьки, роботодавці, підприємства та установи, що сплачують послуги. Товаром є освітня послуга, яка водночас і надається, і споживається.

Продавець освітньої послуги навчає споживача і підкріплює здобуту освіту дипломом, посвідченням, атестатом, а споживач вносить плату за навчання, або за нього це робить держава.

Охорона здоров’я.

      Стан здоров’я населення є основним багатством будь-якої країни. Він впливає на демографічні процеси, тривалість життя, якість трудових ресурсів. Проблемами стану медицини в різних країнах світу опікується підрозділ ООН Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Ефективність системи охорони здоров’я в країні визначається трьома ключовими показниками: середня очікувана тривалість життя, державні витрати на охорону здоров’я на 1 особу як відсоток від ВВП, а також вартість медичних послуг у перерахунку на душу населення.

Завдання:

Опрацювати параграф 41. Визначення законспектувати в зошит.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора