A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Обтівський ліцей Кролевецької міської ради

 Посібник з безпечної роботи онлайн

Дата: 09.02.2021 15:16
Кількість переглядів: 109

  Незалежно від того, чи ваші діти тільки-но починають виходити в онлайн, або вони вже добре розбираються у Web, ви можете допомогти їм використовувати Internet у міру того, як вони дорослішають і проходять різні стадії свого життя.

Від 2 до 4 років: Початок
На цій стадії онлайнова діяльність, скоріш за все, залучатиме батьків. Батьки можуть тримати дітей на колінах, переглядаючи сімейні фотографії, використовуючи Web-камеру для спілкування з родичами або відвідуючи дружні до дітей сайти, такі як «Знайка» та Baby Help.
Від 5 до 6 років: Як робити це самим
До того часу, коли діти досягають 5 років, вони вже, напевно, хочуть досліджувати Web самостійно. Важливо, щоб батьки проінструктували своїх дітей щодо безпечної роботи в Internet, коли діти самі почнуть використовувати його. Відвідайте дружні до дітей сайти «Знайка» та Baby 

Від 7 до 8 років: Інтерес зростає
Одним із проявів звичайної поведінки дітей в цьому віці є бажання побачити, що вони можуть отримати. В онлайні це може включати відвідування сайтів або спілкування у чат-кімнатах, на які батьки їм не дали б дозволу. Звіти про онлайнову діяльність від MSN Premium (EN) або інших сервісів можуть бути дуже корисними на цій стадії. Діти не почуватимуться так, ніби у них за спиною стоять батьки, але ці звіти все ж таки покажуть, де вони були.

Від 9 до 12 років: Доки в онлайні
Діти, які знаходяться на порозі підліткового віку, хочуть знати все і вони чули, що є доступним у Web. Це нормально, що вони хочуть подивитися, що там є. Для таких тем, які батьки знаходять неприйнятними (наприклад, відверто сексуальні матеріали для дорослих або інструкції з виготовлення бомб) батьки можуть використовувати Батьківські контролі MSN (EN), щоб заблокувати небажану інформацію.
 
Від 13 до 17 років: Технічно досвідчений
Допомога підліткам у забезпеченні онлайнової безпеки є особливо складною, оскільки зазвичай вони знають більше, ніж їхні батьки, про програми Internet. Навіть з дітьми старшого віку важливо, щоб батьки відігравали активну роль у визначенні використання Internet своїми дітьми. Чітке виконання правил онлайнової безпеки, які прийнятні і для дітей, і для батьків, й частий перегляд звітів про онлайнову діяльність дітей є також надзвичайно важливим. Батьки повинні не забувати тримати захищеними свої власні паролі, щоб діти не могли нікуди увійти під батьківськими іменами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора